דלתות נסגרות

הפרוייקט לאיתור וקידום נערות לקראת גיוס לצה”ל הוא פרוייקט חברתי-מעשי משותף לויצו, משרד התמ”ת ומשרד הרווחה.

מדיניות הגיוס הנהוגה היום בצה”ל פוטרת נערות בעלות נתוני איכות נמוכים (קב”א ודפ”ר), שנובעים בעיקר מרקע דל משאבים קוגניטיביים ואמוציונאליים, משרות חובה.

משנה לשנה עולה רף הגיוס ועמו מספר הנערות הפטורות משרות. 

התוכנית לאיתור וקידום נערות לקראת גיוס לצה”ל, מעניקה הזדמנות יוצאת דופן לנערות אלה באמצעות תהליך רה – סוציאליזציה הכולל התערבות אינטנסיבית שעיקרה: הוראה ותמיכה, יעוץ וטיפול.

הפרוייקט מהווה הזדמנות אחרונה לנערות אלה, להשתלבות במסלול חיים נורמטיבי, יציאה ממעגל האבטלה והמצוקה האישית, המשפחתית והחברתית, העצמה והכנתן לחיים בוגרים ועצמאיים.

 

הקורס מעניק הכשרה מקצועית בניהול משרדי, מנהל ומיומנויות ארגוניות למבחני סיווג של משרד התמ”ת, לצד העמקת הידע הכללי בתחומים: תנ”ך, מתמטיקה, אנגלית, אזרחות והבעה.

הקורס מלווה ע”י עובדת סוציאלית צמודה שמסייעת בטיפול פרטני ועבודה קבוצתית המבוססת על העלאת הדימוי העצמי, עמידה במסגרת של זמנים ודרישות, יחסים בינאישיים וכו’.

במסגרת הקורס מתנסות התלמידות בשבוע גדנ”ע, המאפשר לבדוק את התמודדותן של הנערות עם המסגרת הצבאית.

הדגש במסגרת הקורס, מושם על התנהגות, עמידה בלוח זמנים, נוכחות ושתוף פעולה עם קבוצת השווים ועם גורמי סמכות.

בתום הקורס מתגייסות הנערות לצה”ל, במסגרת גיוס מיוחד, לשנתיים. הן משובצות ברוב חיילות הצבא.

 

השנה הוחלט במשרד הרווחה להקפיא את מימון הפרוייקט. לשנה. ללא הבטחה להפשיר כספים אלה בשנה הבאה. או בשנה כלשהי.

 

ביום שלישי, ה- 11.9 בשעה 10:00 מתקיימת בועדה לקידום מעמד האשה בכנסת ישיבה בנושא זה. כל עזרה ורעיון שיכולים לתרום ולקדם דיון זה הינו חשוב ויתקבל בברכה.

 

* * *

ואיך אני קשורה לכל זה? קמליה גולן, העובדת הסוציאלית שמלווה את הפרוייקט, הגיעה לקורס של המרכז לנפגעות אונס שהשתתפתי בו לפני שנתיים. היא סיפרה על הפרוייקט, ואני הצעתי לה לפתוח בפני הבנות גם דלת אל ערוץ יצירתי כמו הצילום, מתוך אמונה, שיש בפעולת הצילום היכולת הייחודית להקפיא שניות של מציאות, אבל גם לברוא מציאות חדשה דרך נקודת מבט שונה ומיוחדת. אני מאמינה, שנקודת המבט החדשה הזו מסוגלת לאפשר לכל אדם לעשות שינוי.